Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Historia domus

2010.05.15

A tavaszi műsor után felpörögtek az események. Sikerült megint egy kupacba torlódnia az eseményeknek. Persze ezt is jól megszerveztük.Már a tavaszi műsorral is voltak ,,gondok,,. A választási őrület miatt a pétfürdői művházba kellett megtartani az egészet. Ez ilyenkor totális elmebaj. 30 embert irányítani 5 évestől 37 évesig nem egyszerű. Pláne, hogy délelött volt a színpad és főpróba, délután a műsor. Azért viszonylag jól sikerült. Leszámítva, hogy egy kislány elfelejtett felmenni a színpadra. Jelszó: Ő egy másikat keresett... aztán, hogy a zenét csaknem elfelejtették elindítani a mezőségihez....a fiúk egyszál alsógatyában flangáltak a székes táncuk elött 2 másodperccel is. A Tündi bement hozzájuk az öltözőbe és azt mondta: Őt nem érdekli, hogy hogyan de minegyik azonnal menjen ki a színpadra! És tényleg mérges volt. Tegyük hozzá, joggal.

Na mindegy, végül is lement ez is. Most nem volt gigszer a meghívókkal sem. És örömhír volt az ,,after-party-n újabb kismamát köszönthettünk a Betti személyében. A gyermek már biztosan fogja tudni a mezőségit, és szurkoljunk, hogy kislány legyen. Olyan jó táncos és énekes, amilyen az édesanyja.

A nádasdladányi fellépés...hát igen. A meghívók szerveszése hagyott némi kívánnivalót. Az Öcsényi Hagyományörzők is ott voltak, a művészeti vezetőjük tök jó fej volt. Ő kezelte nekünk a magnót, amit nem is tudom honnan szerzett a Tündi, mivel nem szóltak, hogy nem lesz. Ezek után csak hab volt a tortán, hogy a vértizzadós mezőségi tanulás eredménye kb. 0,5 perc után dőlt romba és csapott át improvizációba a Mártinál és a Zsoltinál.  Aztán az üvegesben is alakítottunk, mivel benéztük az irányokat és mindent  tükörképben csináltunk. De ezektől eltekintve, amit egy kivülálló nem tud felismerni, ügyesek voltunk.

Másnap, pénteken csak és kizárólag a Zsolti és a Bence miatt táncoltuk a Horváth István Napokon a mezőségit és a széki legényest. A két fiú iszonyú népszerű az iskolában, főleg a lányok körében. Kisebb csapat visító hostess csaj fogadott minket a Művházban, hogy tényleg táncol a Zsolti? Tényleg....és nem veletek. :) A két fiú nagyon készült a műsorra, keményen dolgozott érte, hogy jó legyen. A legényest a függöny mögött szorkoltuk végig...persze volt sikerük. Nos igen, azt a mezőségit még sokáig fogjuk emlegetni. Amúgy is izgulunk elötte mindig, most különösen akarjuk, hogy a fiúk tündököljenek. Elindul, éneklünk és bevonulunk. Elindul a zene, és akkor hajrá...éppen túlesnénk az egyszerűbb részen, szerencsésen lesúgtam a Zsoltinak az éppen következő lépéssort, mint utóbb kiderült a Tündi szintén odamorogta a Bencének ezeket, jön a gyors rész. Vagyis jönne...mivel a zene simán leállt a szám kellős közepén. Egy darabig bőszen forgok, kilesek jobbra....a Betti forog...kilesek balra...a Tündi is pörög ezerrel, tekintet nélkül arra, hogy a néma csendben táncolunk. Hallható a cipők koppanása a padlón...de legalább egyszerre koppannak a sarkak. Végül leállunk és taps...A Tündi felles a vezérlőbe, zene indul újra...Akkor hajrá megint. Pont ugyanott, pont akkor ugyanúgy leáll a zene. Tündire nézünk, mi legyen? Meghajlást vezényel és lemegyünk. VIszont a srácoknak tetszett, tapsvihar...bár ez inkább szól a mi két srácunk személyének. Mi iszonyú mérgesek vagyunk és a hangtechnikust gyilkoljuk. Mi volt ez, hogy volt ez? Egy természetfeletti jelenség tanúi lehettünk. A CD-t használtuk  ugyanitt a nagyműsoron 2 hete, valamint 2 napja nádasdladányban hibátlanul. Egy egyszerű, sima fapados CD lejátszó is lejátszotta a könyvtárba. De a technikus és a művház igazgató szerint csak annyi van rajta amennyit lejátszott. Hát mi ez, ha nem csoda? Persze azért mi vagyunk hülyének nézve. Különben már kezdjük megszokni. Csak a rengeteg befektetett munkát sajnáljuk. Nem baj holnap javítunk.

Szombat. Kistérségi gála. Az előző estét fedje jótékony homály, hogy hogy választottunk műsorszámot. Este fél 10-kor még ment a variálás. Mindegy a műsor szépen lement. Jók voltunk.

Mostanában megy a nyári ,,pangás,,. Táborok, utazgatás ide-oda. De a többség bírja. Még a Betti is ott van a próbákon a 35 fokban. Ancsa meg még mindig egy darabban van.  Pár hete minden próba ezzel kezdődik: ,,Sziasztok! Ancsa egyben van még?,, És mindenki meséli: Igen a boltban találkoztam vele a héten....igen, a könyvtárban futottunk össze...,, Az Andiék mondták, hogy ha eddig nem jött ki szegény gyerek erre a melegre, akkor a kiírt időpontra sem és túl fogja hordani az Ancsa. Pedig ők már nagyon várják és látnák! Persze mi is.:)

Augusztus 20....Feljethető....:) Aki ott volt tudja miről beszélünk!

Kicsit régen történ bejegyzés ebbe a pontba...

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Noszlop

Márti,2011.08.08 09:56

A noszlopi fellépés...hát igen. Egy mondatban: jó volt, szép volt, hangulatos volt, minden olyan bakival, ami nálunk alap. Előtte pár nappal csörög a Tündi telefonja, hogy ki miért nem tud jönni stb. Táncokat átvariálni...ebben már nagy rutinunk van! Amit utálok benne: millió ruha...a szomszédunk óvatosan faggatta a családot, hogy tudnak-e róla, hogy hatalmas táskákkal és batyuval hagytam el sietősen a házat...De a Tündit nem tudtam túlszárnyalni most sem...bár ők hárman vannak.